Filistin Şehitlerin Naaşlarını Geri Alma ve Kayıpların Akıbetini Öğrenme Girişimi, yüzlerce Filistinli şehidin cenazesinin serbest bırakılması amacıyla işgalci rejimin sözde baş hukuk müşavirine resmi başvuruda bulundu. Yapılan açıklamada, dilekçenin Kudüs Hukuki Yardım ve İnsan Hakları Merkezi aracılığıyla iletildiği ve “tutulan tüm şehit naaşlarının derhal serbest bırakılmasının talep edildiği” belirtildi.

Gazze’den yürek yakan tablo: Şehitlerin organları alınmış halde teslim ediliyor
Gazze’den yürek yakan tablo: Şehitlerin organları alınmış halde teslim ediliyor
İçeriği Görüntüle

Başvuruda, işgalci rejimin bu cenazeleri “İsrailli esirler dosyasında pazarlık unsuru” olarak kullandığına dikkat çekilerek, bunun hem insani hem de hukuki açıdan kabul edilemez olduğu vurgulandı. Girişim, Gazze’de esir takası anlaşmasının devreye girmesiyle birlikte, Filistinli şehitlerin cenazelerinin tutulmasının hiçbir yasal gerekçesinin kalmadığını ifade etti.

Açıklamada ayrıca, işgalci rejimin 735 Filistinli şehidin naaşını hâlâ “Rakamlar Mezarlığı” olarak bilinen alanlarda ve soğuk hava depolarında alıkoyduğu bildirildi. Girişim, uluslararası topluma da çağrıda bulunarak bu insanlık dışı uygulamaya son verilmesi için baskı yapılmasını talep etti.