HABER MERKEZİ – Siyonist İsrail ordusu, uluslararası kınamalara ve çağrılara rağmen Gazze’deki soykırımı sürdürmeye devam ediyor. Filistinli çocuklar, kadınlar ve siviller hedef alınırken, dünya kamuoyunun büyük bir kısmı sessizliğini koruyor.

Gemi Baskınında Alıkonulan Türk Vatandaşları Serbest Bırakıldı
Gemi Baskınında Alıkonulan Türk Vatandaşları Serbest Bırakıldı
İçeriği Görüntüle

Bu sessizliğe karşı çıkan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Mısır’dan Refah Sınır Kapısı’na yürüdüklerini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Filistin halkının yalnız olmadığını vurgulayan Dinç, şu ifadeleri kullandı:

“Mısır’dayız… İnsanlığın onurunu ayağa kaldırmak ve Refah Sınır Kapısı’nın açılması için yürüyoruz. Gazze’de katledilen masum çocukların acısına sessiz kalmayacağız. Soykırım sona erene, Gazze ve Kudüs özgür olana dek artık susmayacağız!”

Faruk Dinç’in bu çağrısı, vicdan sahibi çevrelerden destek görürken, Refah Sınır Kapısı’nın açılması ve Gazze’ye insani yardımın ulaştırılması konusunda uluslararası baskının artmasına yönelik bir adım olarak değerlendirildi.

HÜDA PAR, daha önce de Gazze halkının yanında olduklarını açıklamış, işgal rejiminin saldırılarına karşı toplumsal bilinç oluşturmak adına çeşitli eylem ve açıklamalar yapmıştı.