Esenler Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bu yıl ikincisini düzenlediği “Gençlik Koşusu”, renkli görüntülere sahne oldu. Her yaştan yaklaşık bin kişinin katılım sağladığı yarışta gençler hem bayram coşkusunu yaşadı hem de kıyasıya yarıştı.
Esenler Dörtyol Meydanı’ndan başlayan koşu, 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde sona erdi. Startı, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Emrullah Erkuş birlikte verdi.
“Beraber Koşacağız, Bakalım Kim Kazanacak?”
Yarış öncesi konuşan Başkan Göksu, gençlere seslenerek şöyle dedi:
“Yarın, Türkiye için çok özel ve anlamlı bir gün: 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı. Bu bayram, gençlerimize armağan edildi. Gençlerin Türkiye Yüzyılı’na olan katkıları her adımda hissedilecek. Hazır mısınız? Beraber koşacağız ama bakalım kim kazanacak?”
Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı ise konuşmasında 19 Mayıs’ın önemine vurgu yaptı:
“19 Mayıs, milli mücadelenin ilk adımı, istiklal ve istikbalimizin temelidir. Geçmişimizi anmak kadar geleceğimizi inşa etmek de önemlidir ve bu konuda en büyük güvencemiz siz gençlersiniz.”
Kazananlara Nakit Ödül
Koşunun sonunda dereceye giren gençlere kupa, madalya ve çiçek takdim edilirken, ilk üçe giren sporculara para ödülü de verildi:
-
Birincilere: 15.000 TL
-
İkincilere: 10.000 TL
-
Üçüncülere: 7.500 TL
Yarış Sonuçları
Kadınlar Kategorisi:
-
Tuğba Yenigün – 13:31.72
-
Özlem Kaya Alici – 13:57.38
-
Damla Çelik – 14:34.38
Erkekler Kategorisi:
-
Abdullah Tuğluk – 12:13
-
Nuri Muhammet Ali – 12:28
-
Rıdvan Narin – 12:34