Haber Merkezi- Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında Yakutiye Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Etkinlik, öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Arapça şiirler, ilahiler, koro ve Filistin temalı gösterilerle devam etti. Yakutiye ilçesindeki okulların yanı sıra ağırlıklı olarak imam hatip öğrencilerinin yıl boyunca yaptığı çalışmaların Türk ve Filistin bayraklarıyla sergilendiği etkinlikte, öğrenci ve öğretmenler tarafından geliri Gazze'ye bağışlanmak üzere bir kermes düzenlendi.

Programda konuşan Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, ÇEDES projesi kapsamında, 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca ilçedeki imam hatip öğrencilerinin öğretmenleri nezaretinde yaptıkları çalışmaların sergilendiğini belirtti.

Öğrencilerin daha çok değerler ve İslam dünyasının çektiği sıkıntılar üzerine çalışmalar yaptığına dikkati çeken Gazioğlu, "Öğrencilerimizin bu anlamda duyarlılık sergilemeleri, milli ve manevi değerlere saygılı olmaları önemli.

Erzurum'da Sağlık Çalışanlarından Gazze İçin Sessiz Protesto Yürüyüşü Erzurum'da Sağlık Çalışanlarından Gazze İçin Sessiz Protesto Yürüyüşü

Biz, kültürel zenginliği olan, paylaşımcı ve başkalarının haklarına saygılı olan bir milletin, ecdadın evlatlarıyız. Çocuklarımızın da bu misyonda yetişmesini istiyoruz," dedi.

Gazioğlu, Filistin'de yaşanan katliamın dünya gözleri önünde gerçekleştiğini, öğrencilerin yaptıkları çalışmalarla Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını belirterek, öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

2 Milyon 200 Bin Liranın Üzerinde Filistin'e Nakdi Para Gönderildi

ÇEDES Koordinatörü ve Nene Hatun Kız İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Abdusselam Koçak, 81 ilde yürütülen ÇEDES projesinin değerler eğitimi de içerdiğini vurguladı. "İsrail Gazze'de soykırım yapıyor.

Hastanelerin, çadır kamplarının, okulların bombalandığı bir dünyada çocuklarımıza bu bilinci aşılamak için bu proje devam edecek inşallah," diyen Koçak, Erzurum olarak bu sene birinci dönemde tüm okullarda Filistin'e yardım için kermes düzenlediklerini, il olarak 2 milyon 200 bin liranın üzerinde Filistin'e nakdi para gönderdiklerini ve Türkiye Yüzyılı'nda değerlerine bağlı, bilime sevdalı bir gençlik yetiştirmeyi ümit ettiklerini belirtti.

Editör: Fatma Zehra