Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen “AK Parti Kadın Kolları Teşkilat Akademisi Liderlik Okulu Kamp Programı”nda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Konuşmasında CHP’ye sert eleştiriler yönelten Erdoğan, ana muhalefet partisinin yönetim zafiyeti yaşadığını ifade etti.
Erdoğan, "CHP sadece belediye soyguncularının değil, daha vahimi milletten kopuk marjinallerin, maskeli provokatörlerin ve sokak eşkıyalarının oyuncağı haline geldi." ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in son günlerdeki çıkışlarına da değinen Cumhurbaşkanı, "Gerçekleri görmek istemeyen bir anlayışla karşı karşıyayız. CHP yönetimi Türkiye’nin değerleriyle çatışıyor," dedi.
Programda kadınların siyaset ve toplumdaki yeri de ön plandaydı. Erdoğan, “Bu başarıların en büyük mimarlarından biri kadınlarımızdır. AK Parti'nin çeyrek asra yaklaşan iktidarında kadınların emeği inkâr edilemez,” diyerek kadınlara teşekkür etti.
Gazze’ye yönelik mesajlar da veren Cumhurbaşkanı, Filistinli kadınların cesaretini selamladı. “Gazze'nin yiğit kadınları, zalim işgalcilere karşı bir asırdır direnişin destanını yazıyor,” sözleriyle uluslararası meselelerde de kararlı duruşunu sürdürdü.
Açılış konuşmasının sonunda Erdoğan, CHP’yi “marjinal siyasetin merkezi” olmakla suçlarken, AK Parti’nin ise “milli iradenin ve Türkiye Yüzyılı vizyonunun öncüsü” olduğunu vurguladı.
-
Recep Tayyip Erdoğan açıklama
-
CHP eleştirisi
-
AK Parti Kadın Kolları programı
-
Özgür Özel ve CHP
-
Marjinallerin siyaseti
-
Türkiye Yüzyılı vizyonu
-
Gazze mesajı Erdoğan
-
CHP yönetim krizi
-
Ana muhalefet tartışmaları
-
Liderlik Akademisi Ankara