Endonezya'nın doğusundaki Kuzey Maluku eyaletinde yer alan Halmahera Adası'ndaki Ibu yanardağı, Pazar günü erken saatlerde patladı. Ülkenin Volkanoloji ve Jeolojik Tehlikeyi Azaltma Merkezi'ne (PVMBG) göre, yanardağın patlamasıyla birlikte zirvesinden yaklaşık 3.500 metre yüksekliğe kadar kül saçtı. PVMBG, patlamanın yerel saatle 00:37 civarında gerçekleştiğini ve yaklaşık 206 saniye sürdüğünü bildirdi.

İbu Yanardağı, deniz seviyesinden 1.325 metre yükseklikte bulunuyor ve şu an en yüksek 4 seviyesinin altında 2. tehlike seviyesinde sınıflandırılıyor. PVMBG, kraterin 3,5 kilometre yakınında bulunan halka, faaliyet alanından uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu.

Siyonistlerin Refah Operasyonu: Hamas Lideri Yahya Sinvar Hedefte Siyonistlerin Refah Operasyonu: Hamas Lideri Yahya Sinvar Hedefte

Endonezya, Pasifik Ateş Çemberi'nde yer alması nedeniyle dünyanın en fazla yanardağa sahip ülkelerinden biri olarak biliniyor. Bu coğrafi konum, ülkenin yanardağ aktivitelerine karşı sürekli bir hassasiyet gerektiriyor.