Türkiye'nin hava yolu şirketlerinden Atlasglobal,resmen iflas etti! Türkiye'nin hava yolu şirketlerinden Atlasglobal,resmen iflas etti!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Toplantıya, bakanlar ve ilgili kurum temsilcileri katıldı. Kurul, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında hayata geçirilen politikalar ve yapısal reformları bütüncül bir şekilde ele alarak ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, 2023 yılında yayımlanan OVP'de belirlenen ekonomik yol haritasının uygulanmasına devam edildiği ve enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesine yönelik güçlü politikaların sürdürüldüğü vurgulandı. Ayrıca, mali disiplinin korunması, dış ticaret dengesindeki iyileşme ve cari işlemler dengesinde olumlu seyirin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, nitelikli yatırımların desteklenmesi ve katma değerli üretimin artırılmasıyla cari açığın kalıcı olarak düşürülmesi hedeflendiği, kamuda tasarruf tedbirleri ve harcamaların rasyonelleşmesiyle mali disiplinin sürdürüleceği ifade edildi. Kurul, Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme ve sosyal refahın artırılması için kararlılıkla çalışacağını belirtti.

Kaynak: ilkha