HABER MERKEZİ – İşgal ordusunun “yenilmez” olarak pazarladığı Merkava tankı, Gazze’de bir kez daha Filistin direnişinin hedefi oldu. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye bölgesinde dün düzenlenen pusuda, bir Merkava tankı ağır darbe aldı, tankta bulunan 3 işgal askeri öldü, bir subay ise ağır yaralandı.

İşgal Ordu Radyosu'nun haberine göre, saldırıya uğrayan askerlerin 401. Tugaya bağlı olduğu ve pusu anında tankın içinde bulundukları belirtildi. Tankın içine düzenlenen saldırı sonrası şiddetli bir patlama meydana geldi, tank alev aldı. İşgalci askerlerin içeride mahsur kaldığı ve yangında hayatlarını kaybettikleri bildirildi.

Netenyahu Gazze'de Açlık Yok Dedi: BM'den Sert Tepki!
Netenyahu Gazze'de Açlık Yok Dedi: BM'den Sert Tepki!
İçeriği Görüntüle

İsrail’in Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) da saldırının pazartesi günü öğle saatlerinde gerçekleştiğini ve patlama sonrası tankın tamamen kullanılamaz hâle geldiğini aktardı.

Siyonist işgal rejiminin gazetelerinden Maariv, tankın füze mi yoksa el yapımı bir bomba mı ile vurulduğunun hâlâ tespit edilemediğini yazdı. Ancak olay, işgal ordusunun uzun süredir kullandığı Merkava tanklarının, Filistin direnişinin geliştirdiği yeni savaş taktiklerine karşı savunmasız kalabildiğini bir kez daha gösterdi.

İşgal ordusunun resmi rakamlarına göre, Mart 2025’te yeniden başlatılan Gazze saldırılarından bu yana ölen asker sayısı 43’e yükselmiş durumda. Ekim 2023’te başlayan savaşın genelinde ise bu sayı resmi olarak 893.

Bu son saldırı, işgal güçlerinin karadan ilerleme planlarının her adımda ciddi kayıplarla karşılandığını ve direnişin hâlâ sahada etkili olduğunu ortaya koyuyor.