Dicle Elektrik, enerji dağıtımında kayıp-kaçak oranlarını azaltmak amacıyla geliştirdiği özel bir ölçüm ve haberleşme cihazı projesini başarıyla tamamladı. EPDK onaylı olan bu proje, Dicle Elektrik Ar-Ge Merkezi tarafından tasarlandı ve orta gerilim havai hatlara yönelik olarak geliştirildi.

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, projeyle ilgili açıklamalarda bulunarak, "Ar-Ge merkezimizde geliştirilen portatif ölçüm ve haberleşme cihazımız, orta gerilim havai hattına kolaylıkla monte edilebiliyor. Branşman noktalarında enerji ölçümü yapabilecek olan bu cihaz, kayıp-kaçak oranlarını azaltma çalışmalarımıza önemli katkılar sağlayacak." dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sürdürülebilirlik odaklı projelerle dikkat çeken Dicle Elektrik, bu yenilikçi cihazla enerji sektöründe önemli bir adım atıyor. Cihazın, hizmet verilen 6 ildeki elektrik altyapısını güçlendirmesi ve enerji verimliliğini artırması bekleniyor. Arvas, "Bu proje, altyapımızı modernize ederken montaj kolaylığı ve taşınabilir yapısıyla da ön plana çıkıyor. Projemize Faydalı Model Belgesi de aldık, bu da kullanım kolaylığını ve yenilikçiliğini kanıtlıyor." şeklinde konuştu.

Başbakan Scholz’dan İsrail’e Silah Tedariki ve Orta Doğu Barışı Hakkında Açıklamalar! Başbakan Scholz’dan İsrail’e Silah Tedariki ve Orta Doğu Barışı Hakkında Açıklamalar!

Dicle Elektrik'in enerji dağıtımındaki bu yenilikçi adımı, sektörde model teşkil edecek nitelikte. Proje, enerji verimliliği ve kayıp-kaçak oranlarını azaltma çalışmalarında önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Görsel Haber