Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs’ün fethinin 838’inci yıl dönümünde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, bu mukaddes şehrin ikinci fatihi Selahaddin Eyyubi ve onun kahraman askerlerini rahmetle andı.

İletişim Başkanı Duran’dan Galata Köprüsü’nde Filistin’e Vicdan Çağrısı
İletişim Başkanı Duran’dan Galata Köprüsü’nde Filistin’e Vicdan Çağrısı
İçeriği Görüntüle

Erdoğan paylaşımında, “Kudüs’ün fethinin 838’inci yıl dönümünde, bu mukaddes şehrin ikinci fatihi Selahaddin Eyyubi’yi ve kahraman askerlerini rahmetle yad ediyorum. Hazreti Nebi’nin ve ondan önce gelen peygamberlerin bizlere emaneti olan Kudüs için mücadele etmeyi azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı, Kudüs’ün tarihi önemine vurgu yaparken, Türkiye’nin mukaddes şehir için kararlılıkla süren duruşunu da bir kez daha ortaya koymuş oldu.