Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya, Endonezya ve Pakistan’ı kapsayan 4 günlük yurt dışı gezisi öncesinde düzenlediği basın toplantısında Filistin, Suriye ve bölgesel gelişmelere ilişkin mesajlar verdi.

Erdoğan, Malezya, Endonezya ve Pakistan ile stratejik iş birliklerini geliştireceklerini belirterek, bu ülkelerde üst düzey görüşmeler gerçekleştireceğini ifade etti. Filistin konusuna da değinen Erdoğan, Gazze halkının topraklarını terk etmeyeceğini ve uluslararası baskılara rağmen Türkiye’nin Filistin davasına olan desteğinin süreceğini vurguladı.

Gazze’de 19 Ocak itibarıyla sağlanan geçici ateşkese rağmen İsrail’in "insanlık dışı planlar" peşinde olduğunu belirten Erdoğan, yeni Amerikan yönetiminin önerilerine sert tepki gösterdi:

"Siyonist lobinin baskısıyla Gazze'yle ilgili gündeme getirilen önerilerin dikkate alınacak hiçbir yanı yoktur."

Muhalefetin Filistin konusundaki tutumunu da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Filistin ve Gazze konusunda yürüttüğü mücadelenin tüm dünya tarafından bilindiğini söyledi.

Ziyareti kapsamında, özellikle Malezya’da Gazze’nin yeniden inşasına yönelik atılacak adımları paylaşacağını belirten Erdoğan, Türkiye’nin bu süreçte aktif rol üstlenmeye devam edeceğini kaydetti.