Haber Merkezi- BAE Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu insani yardımın ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı işbirliği ve ABD, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi bağışçıların ortak çabaları sonucunda gerçekleştirildiği belirtildi.

Yaklaşık 1166 ton gıda malzemesi içeren gemi, GKRY’nin Larnaka Limanı'ndan İsrail’in Aşdod Limanı'na doğru yola çıktı ve buradan Gazze’nin kuzeyine ulaştırılacak.

İsrail'in saldırıları nedeniyle kıtlık tehdidinin ve insani felaketin sürdüğü Gazze’de açlık ve susuzluk sorunları giderek büyüyor. Filistin resmi ajansı WAFA, İsrail ordusunun yaklaşık 8 aydır saldırılarını sürdürdüğünü, sınır kapılarını kapatarak insani yardım girişini kısıtladığını ve bu durumun Gazze Şeridi'nde ölümlere neden olduğunu bildirdi.

WAFA'ya göre, 13 yaşındaki Abdulkadir es-Serhi, Deyr el-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi'nde yetersiz beslenme ve sıvı kaybı nedeniyle hayatını kaybetti. Gazze Şeridi'nde açlıktan ölenlerin sayısının 37'ye çıktığı aktarıldı.

Trump: "3. Dünya Savaşı Çok Yakın" Trump: "3. Dünya Savaşı Çok Yakın"

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 328'i çocuk, 10 bin 171'i kadın olmak üzere toplam 36 bin 379 Filistinli hayatını kaybetti, 82 bin 407 kişi yaralandı.

Editör: Fatma Zehra