Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Bakan Özhaseki, mesajında şu ifadelere yer verdi:

  • 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Hedefi: Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerine dikkat çekti. Bu hedefler doğrultusunda gayretle çalışarak, evlatlarımıza tertemiz bir dünya bırakmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

  • Çevre Koruma Vurgusu: "Yemyeşil bir çevre, masmavi bir gökyüzü, yaşanılabilir bir dünya hedefiyle, çevremizi el birliğiyle koruyoruz. Dünya ortak evimiz." diyerek çevre korumanın önemine değindi.

  • Dünya Çevre Günü Kutlaması: Özhaseki, Dünya Çevre Günü’nün önemine vurgu yaparak, “5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlu olsun. Hepimizin bir dünyası var.” ifadesiyle mesajını sonlandırdı.

    Başbakan Scholz’dan İsrail’e Silah Tedariki ve Orta Doğu Barışı Hakkında Açıklamalar! Başbakan Scholz’dan İsrail’e Silah Tedariki ve Orta Doğu Barışı Hakkında Açıklamalar!

Bu mesajıyla Bakan Özhaseki, çevre koruma bilincini artırmayı ve 2053 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşma kararlılığını bir kez daha vurguladı.

Kaynak: Görsel Haber