Milli Savunma Bakanlığı (MSB), PKK tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda Irak'ın kuzeyinde yaşanan trajik olayları dün açıklamış ve bu bağlamda yaşanan temas sonucunda 6 askerin hayatını kaybettiğini belirtmişti. MSB, aynı bölgede gerçekleştirilen operasyonlarda 6 askerin daha şehit olduğunu duyurarak, toplam şehit sayısının 12'ye yükseldiğini bildirdi.
MSB'nin yaptığı açıklamada, "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde, 23 Aralık 2023 tarihinde üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır" ifadelerine yer verildi.
Saldırının hemen ardından bölgede geniş çaplı operasyonların gerçekleştirildiğini belirten MSB, bu operasyonlar sonucunda şu ana kadar 16 PKK üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.
Ayrıca MSB, Irak ve Suriye'nin kuzeyine yönelik hava harekâtlarının düzenlendiğini bildirerek, "PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak-Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 23 Aralık 2023 saat 22.00'da hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, petrol tesisleri ve depolardan oluşan toplam 29 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir" şeklinde bilgi verdi.(GH)