Siyonist işgal rejiminin yaklaşık 100 yıldır işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki katliamları dur durak bilmiyor.

7 Ekim'den bu yana özellikle Gazze ve tüm Filistin'de gerçekleştirilen soykırım devam ederken, şimdiye kadar yaklaşık 2 milyon insan yerinden oldu, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 35 bine yakın kişi şehit oldu, 75 binden fazla kişi de yaralandı.

İşgalci siyonistleri protesto etmek, zulme uğrayan mazlum Filistin halkına destek için Ankara Filistin Dayanışması Platformu tarafından Cuma namazından sonra Ankara Kocatepe Camii avlusunda basın açıklaması düzenlendi.

Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklaması öncesi toplanan Kudüs sevdalısı halk, Filistin'in yanında ve işgalcilerin karşısında olduklarını belirten sloganlar atarak, işgalci siyonitlerin yaptığı barbarlığa tepki gösterdiler. Gazze'deki katliama ve katliama can suyu olan işgalcilerle ticaretin durdurulması gerektiği hatırlatıldı.

"Siyonist katiller, Gazze'nin altını üstüne getirdi"

Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına Özgür-Der Ankara Şube Başkanı Yasemin Öğüt, tarafından basın açıklaması okundu.

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayına bizleri ulaştıran Allah'a hamd  ederek açıklamasına başlayan Öğüt, "Bir taraftan Ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşarken diğer taraftan içimiz yanıyor. Siyonist katiller, Gazze'nin altını üstüne getirdi. Hastaneleri bombaladı. Bebekleri öldürdü. Erkekleri soyarak çıplak halde esir aldı. İnsanları açlık ve sefalete mahkûm etti. Yardım konvoylarını ve yardım almak için bekleyen insanları bombaladı. İşgal ordusunun, halkı aç ve susuz bırakıp yardımların ulaşmasını engelleyerek insani bir felakete yol açtığı Gazze'ye 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehid olanların sayısı 32 bin 142'ye yükseldi." dedi.

"Mısır, Gazze sınırına beton barikatlar kurup jiletli teller ile sınırı güçlendiriyor"

Açıklamasının devamında Öğüt, "Bütün bu saldırılar yetmiyormuş gibi Gazze'ye insani yardımın girmesine hiçbir şekilde izin verilmiyor. Bu mübarek Ramazan ayında bile siyonistlerin katliamları devam etmekte, Gazze halkının maruz bırakıldığı açlık ve yokluğun önüne geçilememektedir. Filistin'in her gün binlerce tır yardıma ihtiyacı varken çok az miktarda tırın girmesine izin veriliyor. Mısır, Gazze sınırına beton barikatlar kurup jiletli teller ile sınırı güçlendiriyor. Siyonizm işbirlikçisi devletlerin ve şirketlerin, soykırıma olan açık desteği artarak devam ediyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta vahşice saldırıyor. Zalim siyonistlerin katliamı karşısında çocukların ve kadınların feryadı arşı alayı titretiyor. Artık bu yaşananlara yüreklerimiz dayanmıyor. Bu sabilerin ahı tüm dünyayı yakacak." ifadelerine yer verdi.

"Ey idareciler bu katliamı durdurmak için daha fazla gayret etmeliyiz"

Soykırımın durdurulması için idareci ve vicdan sahiplerine seslenen Öğüt, "Ey idareciler, ey ümmet, ey vicdan sahipleri bu katliamı durdurmak için daha fazla gayret etmeliyiz. Kardeşlerimiz katledilirken hiçbir şey olmamış gibi yaşamak, bu soykırımı normalleştirmek, bu soykırıma alışmak ne acı bir şey. Herkesin yaptığının ve yapması gerekirken yapmadıklarının hesabının sorulacağı o dehşetli kıyamet gününde Allah’ın gazabına uğramamak için, Gazze'de suçsuz yere öldürülen sabilerin ahını almamak için mücadele etmek zorundayız. Aksi takdirde yarın mahşer gününde bunların hesabını vermek kolay olmayacaktır. Gazze'de bebek, çocuk, kadın ayırt etmeksizin korkunç katliamlar yapan soykırımcı israil ile yapılan ticaret insanlığa ihanettir. Başta ticaret olmak üzere siyonistlerle yapılan her türlü ilişkinin sonlandırılması çağrımızı bir kez daha haykırıyoruz. Kardeşlerimizi öldüren işgalcilerin her alanda yalnızlaştırılması için tüm yöneticilere olan çağrımızı yineliyoruz." şeklinde belirtti.

"Aksa Tufanı, israilin yenilmez ordusu ve istihbaratını yerle bir etti"

Gazze'de 200 Gündür Devam Eden İsrail Saldırılarında 34 Bin 183 Kişi Yaşamını Yitirdi Gazze'de 200 Gündür Devam Eden İsrail Saldırılarında 34 Bin 183 Kişi Yaşamını Yitirdi

"Onca zulme, tuğyana ve katliama rağmen Gazze'de izzetli bir direniş de var." diyen Öğüt, açıklamasının devamında şunları aktardı:

"Umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Aksa Tufanı, israilin yenilmez ordusu ve istihbaratını yerle bir etti. Dünyanın bütün güçleri bir araya geldi ama bir avuç imanlı Kassam Tugaylarını yıkamadı. Gazze'deki direniş, imanın ne büyük bir güç olduğunu, Batının bizlere sunduğu modern köleliğin karşısında sadece Allah’a kul olmanın ne büyük bir şeref olduğunu bizlere göstermiştir. Bu anlamda Aksa Tufanı hem kendisini hem de esir edilmiş bütün zihinleri özgürlüğe kavuşturacak tertemiz bir devrimdir. Esaretin her türlüsüne, aziz bir teveccüh ile karşı koyan ve elindeki tüm imkanları, Kudüs'e ve Gazze'ye seferber eden Kassam tugaylarına ve onu kucaklayan Gazze halkına selam olsun. Özgürlüğü hak eden bir mücadele varsa şüphesiz bu mülkün yegâne hak edeni bu günlerde Gazze halkından başkası değildir. Bizler de, Gazze’nin sadece dualarda kalan bir yer, haber bültenlerinde geçen bir alt yazı, düzgün tutulan ölüm istatistikleri ya da yıkılan binaların rakamsal ifadesi olmaması için buradayız. Unutmamak, unutturmamak, anlamak, ve duyurmak için buradayız. Bin bir güçlükle mücadele eden, açlıkla, ölümle, soykırımla karşı karşıya kalan şerefli Gazze halkının sesi olmak için buradayız. Sadece Gazze için değil, Kudüs için, Mescid-i Aksa için buradayız."

"Sınırların, rejimlerin ve kısıtlamaların sizi Mescid-i Aksa'nın kurtarılması cihadına katılma şerefinden mahrum etmesine izin vermeyin"

Son olarak Öğüt, "Kassam Tugayları Genel Komutanı Muhammed Deif'in; 'Sınırların, rejimlerin ve kısıtlamaların sizi Mescid-i Aksa'nın kurtarılması cihadına katılma şerefinden mahrum etmesine izin vermeyin.' mesajına Ankara'dan destek vermek için buradayız. Siyonist çetelerin taşeronluğunu yapan uluslararası birliklerin, devletlerin, politik kurumların ve şirketlerin bu zulmün tarafı oldukları müddetçe karşısında olduğumuzu ve ezan okunan her mahallemizin bu zulme açılmış bir cephe olduğunu ilan etmek için buradayız. Elbette Rabbimize verdiğimiz ahdimize sadık kalırsak. Onu, göğe doğru uzanan bir bayrak kılarsak, Müslümanlar kurtulacaktır. Müslümanların kurtuluşu da insanlığın kurtuluşu olacaktır." dedi.

Basın açıklamasının ardından ÖNDER Ankara Şube Başkanı Mehmet Fatih Serenli'nin yaptığı dua ile program nihayete erdi. (İLKHA)