ABD Başkanı Joe Biden'ın, Ukrayna'nın Harkiv'deki saldırıyı durdurmak için Rusya'daki askeri hedeflere karşı Amerikan silahlarının kullanılmasına izin verme kararı, uluslararası arenada savaş endişelerini artırdı.

Faruk Dinç: Madde Üzerine Kurulu Eğitim Sistemi Madde Bağımlısı Bir Nesil Yetiştiriyor Faruk Dinç: Madde Üzerine Kurulu Eğitim Sistemi Madde Bağımlısı Bir Nesil Yetiştiriyor

Kanada ve Finlandiya'nın tedarik ettiği silahların kullanımına izin verilmesinin ardından Almanya'nın da benzer bir karar alması, Batılı ülkeler arasındaki ortak bir yaklaşımın izlendiğini gösteriyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD'nin Kiev'in Rusya içindeki saldırılarda ABD silahlarını şartlı olarak kullanmasına yeşil ışık yakmasını "ileri bir adım" olarak nitelendirirken, Rus yetkililer bu kararın gerilimi tırmandırabileceği uyarısında bulundu.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Moskova'nın Ukrayna'ya karşı taktik nükleer silah kullanma olasılığından bahsettiği açıklamasında, Rusya ile Batı arasındaki gerilimin topyekûn bir savaşa dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Kaynak: Görsel Haber