HABER MERKEZİ - Terör örgütü PKK, gerçekleştirdiği son kongrede aldığı kararla kendisini lağvettiğini duyurdu.

Örgütün bu kararına ilişkin ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Terörist grupların silah bırakması, medeniyet için her zaman zafer teşkil eder.” denilerek, “PKK’nın fesih kararı bir dönüm noktası niteliğindedir.” ifadeleri kullanıldı.

X hesabından yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Rubio’nun, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşerek ABD’nin desteğini yinelediği aktarıldı.

“Amerika Birleşik Devletleri, kalıcı barış ve güvenlik yolunda ilerleyen NATO Müttefikimiz Türkiye’nin yanındadır. Medeni dünyada terörün geleceği yoktur.” ifadelerine yer verildi.

Kıymetli okurlarımız, bu bir son dakika gelişmesi haberidir. Sıcak bilgiler geldikçe kısa sürede güncellenecektir. Gelişmelerden anında haberdar olmak için Yeni Şafak uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android marketlerden indirerek) kurabilirsiniz.

Cizre’de seyir halindeki tır alev aldı
Cizre’de seyir halindeki tır alev aldı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Musap Yeşilmen