Haber Merkezi - İşte başvuru ücretleri, başvuru tarihleri ve diğer önemli bilgiler.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvuru tarihleri ve detaylar belli oldu. Öğrenciler, 2024 YKS'ye başvurularını 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında yapabilecekler. Geç başvurular ise 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak.

Ceza ve Çocuk Eğitimi: Çocuklara ceza vermek çözüm mü? Ceza ve Çocuk Eğitimi: Çocuklara ceza vermek çözüm mü?

2024 YKS sınavı, Temel Yeterlilik Testi (TYT) için 8 Haziran, Alan Yeterlilik Testi (AYT) için ise 9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Başvuru işlemleri, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilebilecek. Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden çevrimiçi kayıt yaptırabilir ve sınav başvurularını bireysel olarak elektronik ortamda gerçekleştirebilirler.

Adaylar, başvuru ücretlerini de yine bu süreç içinde belirlenen kanallar aracılığıyla ödeyebilecekler. Başvuru süreciyle ilgili detaylı bilgiler, ÖSYM'nin resmi internet sitesinde ve sınav kılavuzunda yer alacak. Adayların başvuru tarihlerine dikkat etmeleri ve gereken işlemleri zamanında gerçekleştirmeleri önem taşıyor.

Editör: Ömer Faruk