Haber Merkezi - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan 2023-2024 takvimine göre, okullarda ikinci dönem 5 Şubat Pazartesi günü başlıyor. Öğrenciler, 22 Ocak Pazartesi günü başlayan ve iki hafta süren sömestr tatilinin ardından yeniden sıralara dönmeye hazırlanıyor. Sosyal medyada dolaşan '15 tatil uzatıldı' gibi iddiaların gerçek olmadığı, öğrencilere resmi kanallardan iletilen bilgilerle netlik kazandı. Buna göre, 5 Şubat Pazartesi günü okullar açılacak ve eğitim-öğretim faaliyetleri başlayacak.

Öğretmene Karşı Şiddetin Cezası Artıyor: Yeni Kanun Teklifi TBMM'ye Sunuldu Öğretmene Karşı Şiddetin Cezası Artıyor: Yeni Kanun Teklifi TBMM'ye Sunuldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, aynı zamanda yeni müfredatla ilgili yaptığı açıklamada, değişikliklerin Şubat'ın sonuna doğru kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Ders saatleriyle ilgili herhangi bir değişiklik olmayacağını vurgulayan Bakan Tekin, devamsızlık affının da olmayacağını ifade etti. Yeni müfredatın, okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflarda başlayacağını ve kapsamlı bir değişiklik getireceğini söyledi.

Öğrencilerin merakla beklediği ikinci dönem, öğretmenlerin norm kadro fazlası olmaması ve ders saatlerinde azalma olmamasıyla birlikte başlayacak. Bakan Tekin, öğretmenlerin etkilenmeyeceğini, aksine ders saatlerinin sadeleştirilebileceğini belirtti.

Devamsızlık oranlarında düşüş yaşandığını ifade eden Bakan Tekin, LGS'ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinde geçen yıla göre devamsızlık oranlarında yüzde 9.20 oranında azalma olduğunu belirtti. 12. sınıflarda ise yüzde 35.21 oranında düşüş yaşandığını açıkladı.

Öğrenciler, yeni döneme başlarken hem müfredat değişiklikleri hem de devamsızlık konusundaki bilgilerle ilgili hazırlıklı olacak.

Editör: Ömer Faruk