Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, yerleşimciler Nablus'un güneyindeki Yitzhar, Ramallah'ın yakınlarındaki Ayun Haramiye yolları ile Turmusaya beldesinin girişini kapattı. Nablus'un güneyindeki Zatara kontrol noktasında geçişleri engelleyen yerleşimciler, Filistinlilere ait araçlara taş attı.

DSÖ'den Gazze için çocuk felci uyarısı! DSÖ'den Gazze için çocuk felci uyarısı!

Radikal yerleşimciler, duvarlara, Hamas üzerinden sözde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı eleştirdikleri fotoğraflar astı. Bu eylemler, bölgede gerilimi artırmaya devam ediyor.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor. Bu durum, bölgedeki Filistinlilerin günlük yaşamını daha da zorlaştırıyor ve güvenlik kaygılarını artırıyor.

Yerleşimcilerin bu tür saldırgan eylemleri, bölgedeki barış çabalarını sekteye uğratmakta ve şiddet döngüsünü beslemektedir. Uluslararası toplumun bu saldırılara karşı sessiz kalmaması ve adil bir çözüm için daha fazla çaba göstermesi gerektiği belirtiliyor.

Editör: Masume Masume