Hamas'tan Katliam Sonrası Sert Açıklama: "Gazze Mağlup Olmayacak!" Hamas'tan Katliam Sonrası Sert Açıklama: "Gazze Mağlup Olmayacak!"

Yemen Silahlı Kuvvetleri askeri sözcüsü Yahya Seri, bugün yaptığı açıklamada, Yemen Füze Kuvvetleri'nin işgal altındaki Filistin topraklarının güneyinde yer alan Eylat (Ümmü Raşraş) bölgesindeki İsrail askeri hedeflerine yönelik başarılı bir balistik füze operasyonu gerçekleştirdiğini duyurdu. İlk kez kullanılan "Filistin" balistik füzesinin, hedefini başarıyla vurduğu belirtildi.

Seri, Yemen'in, Filistin halkına yönelik destek ve ablukanın kaldırılması amacıyla saldırılar duruncaya kadar askeri operasyonlarını sürdüreceğini vurguladı.

Öte yandan, İsrail işgal ordusu, Kızıldeniz kıyısındaki Eylat tatil merkezine yönelik yapılan füze saldırısının Arrow hava savunma sistemi tarafından başarıyla düşürüldüğünü açıkladı. Saldırıda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığı bildirildi.

Bu gelişme, bölgede tansiyonun daha da yükselmesine neden olurken, uluslararası toplumun dikkatini tekrar Filistin-İsrail çatışmalarına çekti.

Editör: Masume Masume