Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, işgal ordusunun saldırıları nedeniyle Refah'tan göç etmek zorunda kalan Filistinlilerin durumunu değerlendirdi.

UNRWA'nın Açıklaması:

UNRWA, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Aileler her yerinden edildiğinde hayatlar ciddi risk altında oluyor. İnsanlar güvenlik arayışı içinde her şeyi geride bırakmak zorunda kalıyor."

Göçün Boyutu ve Çağrı

Son iki haftada Refah'tan Gazze'nin diğer bölgelerine göç eden Filistinlilerin sayısının 810 bini aştığını belirten UNRWA, bu durumun bölgedeki insani krizi daha da derinleştirdiğini vurguladı. Ajans, açıklamasında ateşkes çağrısı yaparak, saldırıların durdurulması gerektiğini ifade etti.

İnsani Durumun Ciddiyeti

Refah'ta yaşanan çatışmalar ve saldırılar nedeniyle binlerce insanın evlerini terk etmek zorunda kalması, bölgedeki insani durumun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne seriyor. İnsanlar güvenlik arayışı içinde en temel ihtiyaçlarından yoksun bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

UNRWA'nın Rolü

UNRWA, Filistinli mültecilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara destek olmak için çalışmalarını sürdürse de, bölgede devam eden şiddet olayları yardımların ulaştırılmasını zorlaştırıyor. Ajans, uluslararası toplumu ve ilgili tüm tarafları ateşkes için harekete geçmeye çağırıyor.