Gazze Hükümeti Basın Ofisi'nin Açıklamaları:

Gazze Hükümeti Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Siyonist İsrail'in Gazze'nin güneyinde yer alan Refah şehrinde sivillerin sığındığı çadır kente saldırı düzenlediği bildirildi. Saldırıda çok sayıda sivilin şehid olduğu ve onlarca kişinin yaralandığı ifade edildi. Yaralanan ve şehid olanların sayısının yaklaşık 190 kişi olduğu belirtiliyor.

İnsanlık adına kara bir gün: ABD Kongresi’nde katliam 3 dakika 40 saniye alkışlandı! İnsanlık adına kara bir gün: ABD Kongresi’nde katliam 3 dakika 40 saniye alkışlandı!

Gazze'deki sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaralıların tedavisine yardımcı olmak amacıyla Refah Kapısı'nın açılması talep edildi.

Hamas’ın Açıklamaları:

Hamas, yaptığı son dakika açıklamalarında bu katliamdan ABD yönetimini ve özellikle Başkan Biden'ı tamamen sorumlu tuttuklarını belirtti. Uluslararası Adalet Divanı'nın kararlarının derhal ve acilen uygulanmasını ve bu katliamın durdurulması için baskı yapılmasını talep etti. Hamas ayrıca, başta Mısır'daki kardeşlerimiz olmak üzere tüm tarafları işgalcilere, ordusunun Refah sınır kapısından çekilmesi yönünde baskı yapmaya çağırdı. Refah kapısında görev yapan ekiplerin çalışmalarına devam etmesinin sağlanması, yaralıların çıkışını ve yardım girişini kolaylaştırmayı talep etti.

İslami Cihat Hareketi'nin Açıklamaları:

İslami Cihat Hareketi'nden yapılan açıklamada, düşmanın Gazze Şeridi'nde suçlarını sürdürmesinin, Washington ve Avrupa hükümetlerinin kendisine sağladığı örtünün bir sonucu olduğu belirtildi. Refah'ta yerlerinden edilenlerin kaldığı kamplardaki sivillerin hedef alınmasının, düşmanın yaşadığı askeri başarısızlığın derinliğini doğruladığı ifade edildi.

Editör: Masume Masume