Filistin Ulusal ve İslami Güçler Komitesi, işgal rejiminin Refah'ı işgal planını başlatmasıyla birlikte, Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilerin insani yardımların kesilmesi ve sınır kapılarının kapatılması gibi zorlu koşullar altında büyük bir tehditle karşı karşıya kaldığını belirtti. Yapılan yazılı açıklamada, işgal rejiminin saldırılarının sürdüğü Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere destek çağrısı yapılırken, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'teki Filistinlilere ve "48 Arapları"na büyük bir intifada çağrısı yapıldı. Ayrıca, Arap ülkeleri, İslam dünyası ve tüm özgür halklar, soykırım karşıtı gösteriler düzenlemeye çağrıldı.

İsrail Askeri Otoritesi, Gazze'de Ateşkesi Destekleyip Hizbullah'a Odaklanmayı Planlıyor İsrail Askeri Otoritesi, Gazze'de Ateşkesi Destekleyip Hizbullah'a Odaklanmayı Planlıyor

Açıklamada, Filistin direnişine tam destek verilirken, işgal güçlerine karşı koymak için gerekli her türlü çabanın gösterilmesi çağrısında bulunuldu. Refah'taki insani felaketin sorumlusu olarak işgal rejimi ve ABD yönetimi gösterilirken, İslam dünyası, BM ve uluslararası kuruluşlara sınır kapılarının açılması ve insani yardımların geçişi için acilen harekete geçme çağrısı yapıldı.

Editör: Masume Masume