4 Bin 500 Ton CO2 Azalması Sağlıyor

Yalova’da 33 Milyon Liralık Asfalt Plenti Törenle Hizmete Girdi Yalova’da 33 Milyon Liralık Asfalt Plenti Törenle Hizmete Girdi

Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek, gemi indirme töreninde yaptığı açıklamada, “Dünyanın ilk metanol yakıtlı SOV’si olan NB1094 numaralı gemimizi başarıyla suya indirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Geminin tasarımı, Norveçli HAV Design şirketi tarafından Esvagt işbirliği ile geliştirildi. Cemre Tersanesi’nin Esvagt için inşa ettiği üçüncü anahtar teslim proje olma özelliğini taşıyan bu gemi, açık deniz rüzgar hizmetinin rotasını değiştiren ve piyasanın karbon nötr ve çevre dostu çözümlere ulaşmasına destek veren özellikleriyle dikkat çekiyor.

Çevre Dostu ve Yenilikçi Teknoloji

Gemi, bünyesinde bulunan bataryalar ve çift yakıt teknolojisine sahip saf metanol makinelerinden güç alıyor. Rüzgar enerjisinden ve biyojenik karbondan üretilen yenilenebilir e-metanol ile seyir yapabilen bu gemi, yıllık yaklaşık 4 bin 500 ton CO2 emisyon azalması sağlıyor. Bu sistemler, geminin sevk, konumlandırma ve ana operasyonları için gerekli gücü sağlarken, karbon nötr olarak hareket ediyor ve operasyonlarda yeni bir “yeşil gemi” trendi yaratmayı mümkün kılıyor.

Konfor ve Teknoloji Bir Arada

93 metre uzunluğundaki bu yenilikçi gemi, DNV klaslama kurallarına göre inşa edildi. Danimarka bayrağı altında seyrini gerçekleştirecek olan son teknoloji ürünü ESVAGT SOV, toplamda 124 kişilik mürettebata ve teknisyenlere yüksek konfor standartlarıyla donatıldı. Ayrıca bünyesinde fitness salonu, oyun odası, sinema salonu gibi eğlence etkinlikleri ve bireysel konaklama için alan sağlıyor.

Editör: Masume Masume