Diyarbakır'da İslami sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen Diyarbakırlılar, akşam namazını kıldıkları merkez Kayapınar ilçesi Diclekent Camiinde toplanarak basın açıklamasının yapılacağı 15 Temmuz Şehitler Parkı alanına doğru yürüyüşe geçti.

Program alanında yapılan basın açıklamasını Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir okudu. Tekdemir, İsrail'in Gazze Şeridi'nin Refah kentinde gerçekleştirdiği katliamı kınayarak, "İsrail'in güvenli bölge olduğunu iddia ederek masum sivilleri sürdüğü Gazze Şeridi'nin Refah kentinde dün gece katil Siyonist rejim tarafından tonlarca bomba kullanılarak büyük bir katliama daha sahne olunmuştur" dedi.

"Refah'ta 100'den Fazla Şehit, Yüzlerce Yaralı"

Tekdemir, kısıtlı imkanlarla kurulan derme çatma çadırların içerisindeki masum sivillerin yakıldığını ve bu ağır trajedide 100'den fazla kişinin şehit olduğunu, yüzlercesinin ise yaralandığını belirtti. "Bir milyon 400 bin insan Refah sınır kapısında açlığa, susuzluğa ve ölüme terk edilmiştir," diye ekledi.

"Vahşi Saldırılar Uluslararası Hukuka Aykırı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekonomi ve Yatırım Mesajları Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekonomi ve Yatırım Mesajları

Saldırıların temel insani değerlere ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Tekdemir, İsrail'in Filistin halkına sistematik zulüm uyguladığını ve bu zulmün 7 Ekim'den bu yana büyük katliamlarla sürdüğünü ifade etti.

"İnsanlık Suçlarına Karşı Birleşmeliyiz"

Tekdemir, "234 gündür saldırılarına aralıksız devam eden siyonist rejim, insan haklarını ve uluslararası sözleşmeleri ihlal ederek soykırım suçu işlemeye devam etmektedir," dedi. "Sivillerin yaşam hakkının ihlal edildiği her ayrıntısı planlı bir vahşet gerçekleştirilmiştir."

"Alanlar Boş Bırakılmamalı"

Diyarbakır İslami STK'ları olarak yetkililere çağrıda bulunan Tekdemir, İsrail ve destekçileriyle her türlü ticari ilişkinin engellenmesi, ABD güdümündeki üslerin kapatılması ve bölgeye düzenli yardım koridorlarının oluşturulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, "HAMAS ve direniş güçlerini tasfiye edecek siyonist tezler reddedilmeli, boykot gündemi hayatın bütün ünitelerine taşınmalıdır," diye ekledi.

Bu açıklamalar, Diyarbakır'da İslami sivil toplum kuruluşlarının Filistin davasına olan desteğini ve İsrail'in katliamlarına karşı sessiz kalınmayacağını bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Masume Masume