Ramazan ayının son günlerinde, gece ve gündüzlerini ibadetle geçirmek isteyenler, ilçe müftülüklerince uygun görülen ve hazırlanan camilerde itikafa girmeye başladı. Camilerde yatan ve yemek ihtiyaçlarını da burada karşılayan vatandaşlar, sohbet halkalarına katılıyor, Kur'an-ı Kerim okuyor, tespih çekiyor ve geceleri teheccüd namazı kılıyorlar. İftar ve sahur vakitlerinde ise yemek ihtiyaçları gönüllülerce karşılanıyor.

Kayseri İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, itikafın Allah'a yakın olmak, Allah'a kullukta bulunmak ve müminlikte olgunluğa erişmek niyetiyle girildiğini belirtti. Bolat, itikafın Kur'an ve sünnette sabit olduğunu ve uygun mescitlere girilerek ibadetin yapılacağını ifade etti.

Melekler Hakkında İlginç Bilgiler! Melekler Hakkında İlginç Bilgiler!

Van'da ise, DEM Partili Abdullah Zeydan'ın mazbatasının iptali sonrası yaşanan olaylar neticesinde CHP heyeti Van'a giderek destek verdi. CHP milletvekilleri, DEM Parti il binasını ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yaşanan olaylarda DEM Partili Zeydan'a destek vererek, CHP'nin bu kararın karşısında olduğunu vurguladı.

Van'da itikafa giren vatandaşlar, ramazan ayının bereketini yaşayarak, ibadetlerini yerine getiriyorlar. Camide geçirilen zamanların, hem manevi anlamda hem de toplumsal dayanışma açısından önemli olduğu belirtiliyor.

Editör: Ömer Faruk