BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin durumu hakkında resmi bir açıklama yaptı. UNRWA'nın X hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Aileler, zorla yerinden edilme ve yaşadıkları korku nedeniyle ellerinden gelen her şeyi yaparak sığınacak yer arıyorlar. Ancak Gazze Şeridi'nde güvenlik yok. Temel ihtiyaç malzemelerinin ve yaşam şartlarının uygun olmadığı bölgelere kaçmaları kaçınılmaz hale geliyor."

Açıklamada, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin yaşadığı bölgelerdeki "çöp dağlarına" ilişkin fotoğrafların da paylaşıldığı belirtildi. Deyr el-Belah'ın her yöne bakıldığında bir çöp yığını görülen bir yer haline geldiği ifade edildi.

İsrail Askeri Otoritesi, Gazze'de Ateşkesi Destekleyip Hizbullah'a Odaklanmayı Planlıyor İsrail Askeri Otoritesi, Gazze'de Ateşkesi Destekleyip Hizbullah'a Odaklanmayı Planlıyor

UNRWA'nın bu açıklamasıyla Gazze'deki mültecilerin içinde bulunduğu zor durum bir kez daha vurgulanmış oldu. Gazze Şeridi'nde yaşanan bu acil durumun çözümü için uluslararası toplumun daha fazla destek olması ve çözüm arayışlarının hızlandırılması gerektiği vurgulandı

Editör: Masume Masume