Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde meydana gelen bina çökmesi olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, "İstanbul’umuza, ülkemize geçmiş olsun. İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde bir binanın çökmesi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Binanın 36 Yıllık Olduğu Belirlendi

İlk incelemeler sonucunda, çöken binanın 1988 yılında inşa edildiği ve daha sonra 1,5 katın kaçak olarak eklendiği tespit edildi. Özhaseki, "Yerinde yapılan ilk incelemelerde 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır" şeklinde konuştu.

Ekipler Sahada Çalışmalarına Devam Ediyor

Bakan Özhaseki, ekiplerin sahada incelemelerine devam ettiğini ve gelişmeleri anbean takip ettiklerini belirterek, "Ekiplerimiz sahada incelemelerine devam ediyorlar, gelişmeleri anbean takip ediyoruz" dedi. Özhaseki, bina çökmesiyle ilgili detaylı bir rapor hazırlanacağını ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını ifade etti.

Netanyahu ve Biden Beyaz Saray’da Bir Araya Geldi Netanyahu ve Biden Beyaz Saray’da Bir Araya Geldi

Güvenlik ve Tedbirler

Yetkililer, olay yerinde güvenlik önlemlerini artırarak, çevredeki binaların da inceleneceğini bildirdi. Yaralıların durumu hakkında hastanelerden bilgi alınmaya devam edilirken, enkaz kaldırma çalışmaları titizlikle yürütülüyor.

Editör: Masume Masume