Yalova bitpazarında bu hafta, mevsim normallerinin 10 derece üzerinde seyreden sıcak hava ve yaklaşan Ramazan Bayramı'nın etkisiyle oldukça kalabalık bir gün yaşandı.

Her hafta antika severlerin uğramayı ihmal etmediği pazarda, bu hafta güneşli ve sıcak havanın tadını sahilde çıkaran vatandaşların etkisi de hissedildi. Yaklaşan Ramazan Bayramı alışverişi için uygun fiyatların olduğu pazarları tercih eden Yalovalılar, ürün çeşitliliğinin ve kalitesinin artmasıyla birlikte bitpazarına büyük bir ilgi gösterdi. Bu hafta, daha farklı çeşitlerde ürünlerin sunulmasıyla bitpazarı dolup taştı. Sıfır giyim ürünlerinden 2'nci el giyim ürünlerine, elektronik aletlerden mücevherlere, antika aksesuarlardan dekoratif objelere kadar birçok ürün tüketiciye sunuldu.

Sıcak havayı değerlendirmek amacıyla sahilde yürüyüş yapan ve Ramazan alışverişi için çıkan vatandaşlar, bitpazarına uğramayı ihmal etmedi. Sıfır ürünlerden antikaya kadar farklı kategorilerde ürünlerle herkese hitap eden pazarda, özellikle daha sağlam ve az kullanılmış ürünler ilgi gördü. Pazarda, geçtiğimiz haftalara göre ürün çeşitliliğinin artması dikkat çekti. Nevresim takımları, yorganlar, halılar ve gıda ürünlerinin de satılmaya başladığı pazar, hemen hemen her kategoride müşterilerinin ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.

Saticılar, bu haftaki yoğunluktan oldukça memnun kaldılar. Her hafta farklı ürünlerin bulunduğu ve uygun fiyatlara sunulduğu bitpazarı, hem ekonomiye canlılık kazandırıyor hem de tüketicileri memnun ediyor. Birbirinden farklı ürünlerin yer aldığı pazarda, hem sıfır ürünler hem de kullanılmış ürünler ilgi görüyor. Paketi açılmamış giyim ürünleri, ikinci el tablet ve telefonlar, antika süs eşyaları, aksesuarlar, eski basım kitaplar, elektronik eşyalar, küçük mobilyalar, ev dekorasyon ürünleri, oyuncaklar, mutfak eşyaları, kumaşlar ve daha birçok ürün bu pazarda bulunabiliyor. Pazarcı esnafı, Ramazan ayının ilk haftalarında satışlarda durgunluk olduğunu belirtirken, bu hafta karşılaştıkları ilgiden oldukça memnun kaldılar.