Geçtiğimiz ay fidan dikme etkinliğiyle başlayan "Okuldaki Çiftlik" projesi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirildi. Proje kapsamında, Yalova'da okulların bahçelerinde öğrencilerin tarımı uygulamalı olarak öğrenmelerini sağlayacak meyve bahçeleri, seralar ve tavuk kümesleri kuruluyor.

Yalova’da Hangi İlçede Kaç Kişi Yaşıyor? Yalova’da Hangi İlçede Kaç Kişi Yaşıyor?

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Aras'ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, okul bahçelerinde kurulacak olan tarım alanlarına ilişkin detaylar paylaşıldı.

Proje kapsamında, okulların ana giriş kapılarına projenin bilinirliğini artırmak amacıyla 3x1 metre ebatlarında tabelalar yerleştirilecek. Öğrencilere temel tarım bilgilerinin aktarılması için özel ders planları hazırlanacak ve konu uzmanı ziraat mühendisleri ile veteriner hekimler tarafından dersler verilecek.

Okullarda kurulacak tarım kulüplerinde öğrenciler, saksılarda tohum ekerek fide yetiştirecek ve meyve bahçeleri ile seraların bakımını yapacaklar. Ayrıca, her öğrencinin adının yazılı olduğu isimliklerle ağaçlandırma çalışmaları yapılacak ve okul bahçelerine tavuk kümesleri yerleştirilecek.

Proje kapsamında düzenlenecek olan kermeslerde elde edilen gelirler, okulların ihtiyaçları için kullanılacak. Ayrıca, öğrencilerin projeyi anlatan tişörtler giymesi ve yaşadıkları deneyimleri çeşitli etkinliklerle ifade etmeleri de planlanıyor. Bu şekilde, öğrencilerin tarıma ve doğaya olan ilgisi artırılarak, onların sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmeleri desteklenmiş olacak.

Editör: Masume Masume