Haber Merkezi- Yalova Atalık Tohum Takas Kulübü tarafından düzenlenen, işlenmemiş tohumların sergilendiği bir etkinlik, 23 Mart Cumartesi günü Engelsiz Kafe’de gerçekleşti.

Etkinlikte, uzman kişiler tarafından bilgilendirme seminerleri düzenlendi. Seminere Yalova Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar ve Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli gibi önemli isimler katıldılar.

Uzmanlar, çeşitli konularda değerli bilgiler paylaştılar. Çiftçi Vicdan Karabudak, Yalova Atalık Tohum Takas Kulübü'nün kuruluş hikayesini aktardı. Yalova Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nden Akademisyen Dr. Gülay Beşirli, tohumların gerçek doğası ve elde edilme yöntemleri hakkında bilgi verdi. Gülderman Çiftliği'nden Önder Mergan, bitki hastalıkları ve zararlıları ile organik mücadele konusunda bilgi verirken, Yeryüzü Derneği yöneticilerinden Aytaç Timur, üretici ile gıda toplulukları arasındaki ilişkilere değindi. Ayrıca Kartal Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Funda Kaba, kompost yapımı ve solucan gübresi üretimi hakkında bilgi verdi. Serender Ekolojik Yaşam Derneği Kurucusu Sevda Yıldırım ise permakültür yöntemlerini anlattı. Söyleşilerin ardından, stantlarda bulunan tohumlar Yalovalı vatandaşlara dağıtıldı.

Etkinlik sonrasında duygularını paylaşan Yalova Atalık Tohum Takas Kulübü Başkanı Vicdan Karabudak, şunları söyledi: “Yalova Yerli Tohum Grubu olarak, bir kez daha gururlandık ve umutlarımız daha da yeşerdi. İlk kez gerçekleştirdiğimiz Atalık Tohum Şenliğimizde olağanüstü bir yoğunluk yaşandı. Bize destek veren herkese teşekkür ederim. Eksiklerimiz ve hatalarımız olabilir ancak, bu bizi durdurmaz. Yola çıktık ve bu yolda hem öğrenecek hem de öğretecek çok şeyimiz var.”