Yalova Valiliği'nde gerçekleştirilen törende, Engelliler Haftası kapsamında 13 kurum ve kuruluşa erişilebilirlik belgeleri takdim edildi. Vali Dr. Hülya Kaya'nın katıldığı törende erişilebilirlik konusunda yapılan çalışmalar ön plana çıktı.

Vali Dr. Kaya, yaptığı konuşmada erişilebilirliğin önemine dikkat çekerek, "Her bir vatandaşımızın sokağa çıktığında her noktaya erişebilmesini istiyoruz" dedi. Ayrıca, belediye başkanlarına çağrıda bulunarak, yapılan yol çalışmalarında engelli ve yaşlıların düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Arif Laçin, il genelinde 46 binaya erişilebilirlik belgesi verildiğini ve bugün de 13 kuruma daha belge takdim edildiğini belirtti. Erişilebilirlik Komisyonu'nun cezai işlemler uygulama yönünde talepleri olduğunu dile getirdi.

Yalova'da 14 Mahallede Sinek ve Karasinek İlaçlaması Başladı Yalova'da 14 Mahallede Sinek ve Karasinek İlaçlaması Başladı

Törende, Fuat Zileli Aile Sağlık Merkezi, Sabri Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çiftlikköy Belediyesi gibi kurumlara erişilebilirlik belgeleri Vali Dr. Hülya Kaya tarafından takdim edildi.

Editör: Masume Masume