Hakkari Valisi Ali Çelik, Yüksekova Hacı Ahmet Çalış Kur’an Kursu'nda düzenlenen bir programa katılarak öğrencilere İstanbul gezisi fırsatı sundu. Programda kurs öğrencilerinin okuduğu aşr-ı şerifleri dinleyen Vali Çelik, öğrencilerle çeşitli konularda sohbet etti ve sorularını yanıtladı.

Öğrencilere teknolojiden bilgi kaynağı olarak faydalanma, sosyal medya bağımlılığından uzaklaşma ve disiplinli çalışma ahlakı gibi konularda tavsiyelerde bulunan Vali Çelik, "Öncelikli hedefiniz iyi bir insan olma yolunda çaba harcamak olsun." dedi.

Program sonrasında gazetecilere açıklama yapan Vali Çelik, öğrencilerin içindeki iyiliğin ve sevginin, yarının umutları olacağını belirtti. Mayıs ayı sonunda öğrencileri İstanbul'a götürme sözü verdiğini aktaran Vali Çelik, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra programdan ayrıldı.

Programa Vali Çelik'in yanı sıra Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, Yüksekova Müftüsü Mahmut Sevük, ilçe protokolü, Kur'an kursu hocaları ve hafızlık kursu öğrencileri de katıldı.