Haber Merkezi- Toplumun korunması ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında il merkezi ve ilçelerde uyuşturucu tacirlerine karşı yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Ayrıca, uyuşturucu kullanıcılarına yönelik çalışmalara da artan bir önem veriliyor.

Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kontrol, çalışma ve operasyonel faaliyetler asayiş bültenlerine yansıyor. Yapılan çalışmalarda şu bilgilere yer verildi:

- Bağlarbaşı Mahallesi'nde A.K. isimli şahıstan daralı ağırlığı 2,30 gram gelen sentetik kannabinoid olabileceği değerlendirilen uyuşturucu madde ele geçirildi.
- Paşakent Mahallesi'nde Y.K., İ.K., A.B. ve H.İ. isimli şahısların bulunduğu araçtan gözle görülür şekilde 0,44 gram ve 1,41 gram kokain maddesi olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi.
- Çiftlikköy Siteler Mahallesi'nde D.B. isimli şahıstan daralı ağırlığı 1,040 gram ile bir adet daralı ağırlığı 0,33 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
- İl merkezinde E.İ., H.İ., Ü.B. ve H.K. isimli şahıslara ait adreslerde yapılan aramalarda 5 adet ruhsatsız tabanca, 170 adet fişek, 1 kilo 39 gram esrar, 32 kilo 400 gram Hint keneviri, 27 adet uyuşturucu madde paketlemede kullanılan şeffaf poşet, 2 adet içime hazır uyuşturucu madde, 1 kutu uyuşturucu madde içiminde kullanılan kağıt ele geçirildi.

Bu gibi faaliyetlerin devam edeceği belirtilirken, yerel güvenlik birimlerinin uyuşturucuyla mücadelede kararlılığını sürdüreceği vurgulandı.