Hamas'tan Katliam Sonrası Sert Açıklama: "Gazze Mağlup Olmayacak!" Hamas'tan Katliam Sonrası Sert Açıklama: "Gazze Mağlup Olmayacak!"

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze Şeridi'ndeki insani durumla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 6 Mayıs'tan bu yana Refah kentine yalnızca 33 tırın ulaştığını belirtti. Lazzarini, bu sayının, toplu yerinden edilmeler ve artan insani ihtiyaçlar ışığında son derece yetersiz olduğunu ifade etti.

Gazze Şeridi'ne kara sınırlarının kapalı kalması ve bölgeye güvenli ulaşımın sağlanamaması nedeniyle insani felaketin sürdüğünü vurgulayan Lazzarini, "Gazze'de güvenli bölge yok, güvenli bir yer yok, kimse güvende değil." dedi.

Lazzarini, Gazze'deki sivillerin güvenli bölgelere gidebileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, uluslararası toplumdan acil ve etkin adımlar atılmasını talep etti. UNRWA, Gazze'deki durumun daha da kötüleşmemesi için yardım koridorlarının açılması ve insani yardımların arttırılması çağrısında bulundu.

Editör: Masume Masume