Haber Merkezi-Filistin Haber Ajansı WAFA'ya göre, işgal güçleri, Gazze'nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah kentinde bir eve hava saldırısı düzenledi.

Siyonist ordunun Mahatta bölgesinde gerçekleştirdiği saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı.

Filistin medyasında yer alan haberlere göre, "Atraş" ailesine ait eve yönelik işgal saldırısı sonucunda bebekler de dahil olmak üzere birçok kişi hayatını kaybetti.

Siyonist işgal ordusunun 158 gündür hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları hedef aldığı, insani yardımların girişini engellediği için Gazze Şeridi'nde yaklaşık 2,3 milyon insanın insani bir felaketle karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

BM ve diğer uluslararası kuruluşlar başta olmak üzere uluslararası toplum, Gazze'de hastanelerin çoğunun kapasitesini doldurduğu, tıbbi malzemelerin kıt olduğu, açlık, susuzluk ve hijyen malzemeleri eksikliğinin hastalıkları artırdığı bir ortamda ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların daha fazla ulaştırılması çağrısında bulunuyor.