HÜDA PAR'dan DEM Parti'ye Sert Tepki: Kaos Peşindeler! HÜDA PAR'dan DEM Parti'ye Sert Tepki: Kaos Peşindeler!

Rusya'nın Nijniy Novgorod şehrinde düzenlenen BRICS ülkeleri dışişleri bakanları toplantısında, Lübnan Dışişleri Bakanı Bakıri, işgal altındaki Filistin'e yönelik şiddeti ve insanlık krizini gündeme getirdi.

Bakıri, Siyonist rejimin Filistin'deki Gazze ve Refah halkına karşı işlediği suç ve soykırımın üzerinden aylar geçtiğini ve dünyanın bu felaketi izlediğini ifade etti. Siyonistlerin suçlarına karşı dünya genelinde protestolar düzenlendiğine işaret eden Bakıri, Batı'nın işgalcileri desteklemesinin insanlığın tüm kazanımlarını gerilettiğini söyledi.

BRICS'in Gazze konusunda nisan ayında olağanüstü toplantı yaparak uluslararası ve bölgesel güvenliğe daha etkili yanıtlar istediğini belirten Bakıri, Gazze ve Refah'ta yaşananların Batı'nın uluslararası sisteminin adaletsizliğini açıkça ortaya koyduğunu vurguladı. Siyonist İsrail'in ve destekçilerinin insanlığı, ahlakı ve uluslararası hukuku ayaklar altına aldığını ve dezenformasyon yaparak "zalim ile mazlumun yerini değiştirmeye çalıştığını" söyledi.

Bakıri, bu durumun uluslararası barış ve güvenliği tehlikeye attığını belirterek, çözüm için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Editör: Masume Masume