Marmara Belediyeler Birliği’nden Sokak Hayvanları Araştırma Raporu! Marmara Belediyeler Birliği’nden Sokak Hayvanları Araştırma Raporu!

 İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından İngilizce yaptığı paylaşımda İsrail hükümetine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Altun, Tel Aviv'deki rejimin masumların kanını dökmeye doymadığını belirterek, "İsrail hükümeti, masumların kanını ve gözyaşını akıtmaya doymak bilmiyor. Tel Aviv'deki cani rejim, 'uygar dünyanın' gözleri önünde soykırım suçu işliyor." ifadelerini kullandı.

Altun, İsrail'in aç, evsiz ve savunmasız insanlara yönelik saldırılarının insanlığın kolektif bilincine hakaret olduğunu vurguladı. İsrail hükümetinin insan hayatını hiçe saydığını belirten Altun, "Bu; utanç verici, korkunç ve iğrenç bir durumdur." dedi.

ABD'nin desteği olmadan İsrail'in politikalarını sürdüremeyeceğini söyleyen Altun, "Yıllardır barışa aracılık ediyormuş gibi görünen ABD'nin yardımı ve desteği olmasaydı, İsrail'in kökleşen işgal ve Filistinlileri mülksüz bırakma politikasını sürdürmesi mümkün olamazdı." ifadelerini kullandı. Altun, İsrail'in sadece işgali devam ettirmek ve genişletmek amacı güttüğünü belirtti.

İsrail'in ABD'nin desteği sayesinde her istediğini yapma özgürlüğüne sahip olduğunu düşündüğünü söyleyen Altun, "Meşruiyet olmadan devlet yönetimi de olmaz. İsrail, savaş suçları ve insanlık suçları işleyen bir rejim olarak tarihe geçecektir." dedi. Altun, dünya milletlerinin İsrail'in barbarca ve akıl almaz şiddetine karşı birleşmesi gerektiğini vurguladı.

"İşgal edilen, mülksüzleştirilen ve öldürülen Filistinlileri korumak görevimizdir. Dünya artık daha fazla durup bekleyemez. İsrailliler ne derse desin, bu şiddete son vermeli ve en kısa zamanda bir Filistin devleti kurmalıyız." diyen Altun, savaşın bitmesi ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Altun, paylaşımını, "İsrail'in, işlediği insanlık suçlarının hesabını verme zamanı çoktan gelmiştir." sözleriyle tamamladı.

Editör: Masume Masume