Haber Merkezi-Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Siyonist rejimi ziyaret ettikten sonra katil Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ardından Batı Kudüs'te ortak bir basın toplantısı düzenledi.

HAMAS'A KARŞI KİRLİ İTTİFAK
Netanyahu, Scholz ile yaptığı görüşmeye atıfta bulunarak, "dostlar arasında çok ciddi ve önemli bir görüşme" gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hamas'ın ortadan kaldırılması gerektiği konusunda anlaştık" dedi.

Gazze'de Hamas'ın kalmasına izin verilmesi durumunda yeniden silahlanacaklarını iddia eden işgalci Netanyahu, Alman mevkidaşının Gazze'deki sivillerin korunması için daha fazla çaba gösterilmesi ve Filistinlilere daha fazla insani yardımın ulaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Netanyahu, "İsrail'in sivilleri korumak için çaba gösterdiğini ve Gazze Şeridi'nde insani yardım dağıtmanın zor olduğunu" iddia etti.

Siyonist Netanyahu, işgal ordusunun Refah'a saldırdığında bölgedeki sivillerin tahliye edileceğini söyleyerek, "Refah'ta kalan Hamas taburlarını ortadan kaldırma hedefimiz, sivil halkın Refah'ı terk etmesini sağlamakla birlikte ilerliyor. Nüfusu yerinde sıkışmış biçimde tutmak istemiyoruz. Tam tersine, onları tahliye edeceğiz" dedi.

ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR(!)
Katil Netanyahu, işgal ordusunun sivil ölümleri en aza indirmek için ellerinden geleni yaptığını iddia etti.

SCHOLZ: "KENARDA BEKLEYİP FİLİSTİNLİLERİN KITLIK ÇEKMESİNİ BEKLEYEMEYİZ"
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Siyonist rejimde yaptığı görüşmelerin ardından Gazze'ye "daha fazla insani yardımın sürekli olarak akması gerektiğini" belirtti.

Alman Başbakan Scholz, Siyonist rejimin kendini savunma hakkına vurgu yaparak Gazze'deki "can kayıplarının çok yüksek, hatta bazılarına göre çok çok yüksek olduğunu" dile getirdi.

Siyonist rejimin Gazze'nin güneyinde 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a saldırı planının askeri yönünün yanı sıra insani yönünün de değerlendirilmesi gerektiğini belirten Scholz, "İsrail Başbakanı'yla Gazze'ye insani yardımların artırılması konusunu bugün görüştüm. Kenarda bekleyip Filistinlilerin kıtlık çekmesini izleyemeyiz. Biz bu değiliz. Daha fazla yardımın sürekli olarak sağlanması gerekiyor. Başbakan'a yardımların ulaştırılmasının hızlandırılması gerektiğini ilettim" diye konuştu.

Gazze'de "uzun süreli bir ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması için kapsamlı bir anlaşmaya varılması gerektiğinin" altını çizen Scholz, bölgesel bir çatışmanın sonuçlarının ağır olacağını ve bunun önlenmesi için Hizbullah'ın işgal altındaki topraklardan çekilmesi gerektiğini, bu yönde çalışmaların devam ettiğini belirtti.