Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Acil Durum Komitesi Üyesi Mutasım Said Salah, "İsrail, hastaneleri can kurtaran yerlerden ölüm kokularının yayıldığı ve toplu mezarlara dönüştürdü" dedi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Acil Durum Komitesi Üyesi Mutasım Said Salah ile Sivil Savunma Kurumu Sözcüsü Mahmud Basal, Şifa Hastanesi kompleksinde düzenledikleri basın toplantısında, işgal rejiminin Gazze'deki hastanelerde işlediği suçlar ve bulunan toplu mezarlara ilişkin bilgi verdi.

Salah, işgal rejiminin yaklaşık 8 aydır suç işlediğini belirtti ve Şifa Hastanesi'nde 3 toplu mezarda 80 cesede ulaştıklarını ifade etti. Ayrıca, hastanenin diğer bölümlerinde ve kum yığınlarının altında onlarca ceset bulduklarını kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Siyonist Rejimin İftira ve Yalanlarına Sert Tepki Dışişleri Bakanlığı'ndan Siyonist Rejimin İftira ve Yalanlarına Sert Tepki

"Hastaneler ölüm kokularının yayıldığı yerlere dönüştü" diyen Salah, toplu mezarlarda bulunan cesetlerin incelenmesiyle ilgili bilgi verdi.

Salah, Kemal Advan, Nasır ve Şifa hastanelerinde bulunan 7 toplu mezarda 520 cesede ulaşıldığını belirtti. Ayrıca, Şifa Hastanesi'nde gerçekleşen son baskında 4 sağlık çalışanının şehit olduğunu ve böylece şehit olan sağlık personeli sayısının 492'ye yükseldiğini dile getirdi.

Şu ana kadar 310 sağlık çalışanının işgal rejimi tarafından alıkonulduğunu ve işkenceye maruz kaldığını belirten Salah, bu kişilerden birinin işkence sonucu hayatını kaybeden Şifa Hastanesi Ortopedi Bölümü Başkanı Adnan el-Burş olduğunu ve cesedinin hala teslim edilmediğini söyledi.

Editör: Masume Masume