Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Bağcılar’da Saldırıya Uğrayan İmam İçin Açıklama! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Bağcılar’da Saldırıya Uğrayan İmam İçin Açıklama!

Dolu yağışı, Serik ilçesinin Alacami, Kuşlar ve Yeşilyurt mahallelerinde yaklaşık bin 500 dekar alanda etkili oldu. Bu yağış, özellikle açık alanda ekili karpuz, patlıcan, biber, kabak, kereviz gibi sebzeler ile zeytin bahçelerinde ciddi hasar yarattı. Zeytin bahçelerinde meyve dökümü şeklinde zarar görüldü.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, dolu yağışının ardından bölgede ön hasar tespit çalışmalarına başladı. Ekipler, zarar gören tarım alanlarını inceleyerek hasarın boyutlarını belirlemeye çalışıyor.

Serik Kaymakamı Dr. Cemal Şahin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu ile birlikte zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu. Kaymakam Şahin, dolu yağışından etkilenen çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti ve devletin gerekli desteği sağlayacağını belirtti.

Çiftçiler, yaşanan bu doğal afetin ardından tarım ürünlerinde meydana gelen zararın karşılanması için yetkililerden yardım bekliyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yapacağı hasar tespit çalışmalarının sonuçlarına göre, zarar gören çiftçilere yapılacak desteklerin belirlenmesi bekleniyor.

Editör: Masume Masume