Çorum Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Ramazan geleneği olan mahya ile Gazze'deki insanlık dışı katliamlara dikkat çekti ve direnişe destek verdi. Akşemseddin Camisi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Başkan Aşgın, mahyalar aracılığıyla Gazze'ye selam göndererek, "Gazze'ye selam, direnişe devam" ifadesini vurguladı. Türkiye'de ilk kez mahya ile Gazze'ye destek veren bir il olduklarını belirten Aşgın, bu adımın önemine vurgu yaptı.

Geleneksel Mahya uygulamasıyla Ramazan Ayı'nı yaşatmaya çalıştıklarını dile getiren Aşgın, Akşemseddin Camisi'nin minareleri arasına yerleştirilen mahyaların, geçmişten bugüne bir mesaj iletmek için kullanıldığını ifade etti. Aşgın, "Mahya geleneğini yaşatarak, hangi mesajı iletmek istiyorsak onu hemşehrilerimize duyurmayı amaçlıyoruz. Bu ışıl ışıl mahyalarla şehrimize renk katmayı hedefliyoruz" dedi.

Nazilli'de Türkülerle Bahara Merhaba Konseri: Unutulmaz Bir Gece Nazilli'de Türkülerle Bahara Merhaba Konseri: Unutulmaz Bir Gece

Başkan Aşgın, Gazze'nin Türk bayrağıyla birlikte mahyalara yansıtılmasının önemine de değindi. "Gölgesinde gölgelendiğimiz Türk bayrağını da mahyaya yansıttık" diyen Aşgın, bu jestin Gazze'nin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Aşgın, Gazze'nin sadece coğrafi değil, aynı zamanda imani bir mesele olduğunu belirterek, "Dualarımızın başında her zaman Gazze olmalı, Kudüs olmalı, oraların özgürlüğü olmalı. Gazze'deki kardeşlerimiz, asrın firavunlarına karşı direnmeye devam ediyor. Bizler de dualarımızla, yardımlarımızla onların yanında olmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.