Sabah saatlerinde Marmara Denizi'nde kaydedilen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan açıklamada, Gökçeoğlu, bölgedeki insanları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Marmara Belediyeler Birliği’nden Sokak Hayvanları Araştırma Raporu! Marmara Belediyeler Birliği’nden Sokak Hayvanları Araştırma Raporu!

Depremin, Bursa Gemlik Körfezi'nde meydana geldiğini ve Anadolu Plakası'ndaki bu hareketin endişe verici olduğunu belirten Gökçeoğlu, aynı bölgede 3 dakika arayla kaydedilen ikinci depremin de durumu daha da hassas hale getirdiğine dikkat çekti. Kocaeli ve İstanbul'da paniğe neden olan depremin ardından, Anadolu fay hattındaki aktivitenin İstanbul'da beklenen büyük depremi tetikleyip tetiklemeyeceği sorusuna da değinen Gökçeoğlu, durumu ciddiyetle ele almak gerektiğini ifade etti.

Uzman, vatandaşlara deprem hazırlıklarını gözden geçirmeleri, acil durum planları yapmaları ve yetkililerin uyarılarına duyarlı olmaları çağrısında bulundu. Anadolu Plakası'nın hareketiyle ilgili süregelen durumu yakından takip etmek ve gerekli önlemleri almak, olası bir büyük depreme karşı toplumun hazırlıklı olmasını sağlamak açısından önem taşıyor.

Editör: Ömer Faruk