Göktaş, yazısında artık işin dua kısmına geldiğini ifade etti. İnsanların kalplerini değiştiren ve yönlendirenin Allah olduğunu hatırlatan yazar, bundan sonrasını Rabbimize havale etmekten başka bir şeyin mümkün olmadığını dile getirdi.

Yazar, müminlerin Rabbimizden her zaman iyilik ve güzellik isteyen kişiler olduklarını belirtti. Ortak dualarının "Rabbena âtina fid-dünya haseneten ve fil-âhireti haseneten wa qinâ azâben-nar" olduğunu ifade etti. Bu dua ile müminlerin Allah'tan en güzel ve en iyi olanı istediklerini vurguladı. İyi ve güzel olanın ne olduğunu belirlemediklerini, bu konuda Rabbimize güvendiklerini dile getirdi.

Göktaş, yazısında ayrıca görünüşte iyi veya hayırlı olmayan şeylerin daha sonra bizim için hayırlı bir sonuç doğurabileceğini ifade etti. Tam olarak anlayamadığımız hayırlar olduğunu belirten yazar, yine de bildikleri veya az çok bildikleri iyi ve hayırlı şeyleri Rabbimizden istemeye devam ettiklerini söyledi.

Yazısının devamında, Rabbimizden gerçeği hak olarak göstermesini, batılı batıl olarak görmeyi ve ondan kaçınmayı lütfetmesini, İslam'ı ve Müslümanları yüceltmesini ve düşmanlarına zelil olmasını diledi. Ayrıca, toplumların kalbinin Allah'ın elinde olduğunu ve bu mübarek Cuma gününde Rabbimizden kalpleri İslam'a bağlı kılmasını niyaz etti.

Mehmet Göktaş'ın yazısı, dua ile iyilik ve güzellik arayışını vurgularken, insanların Rabbimizden isteklerini ve dileklerini paylaşmaya devam ettiğini belirtti.