Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adıyaman Şubesi Başkanı İbrahim Halil Aydın, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) deprem bölgesinde ilaç katkı payı almaya başlamasına tepki gösterdi. Aydın, depremden etkilenen insanların yaşam koşullarının hala düzelmediğini belirterek, SGK'nın alınan kararı doğru bulmadığını ifade etti.

Aydın, şehirdeki yaşam koşullarının hala zorlu olduğunu ve birçok insanın konteynerlerde yaşamak zorunda olduğunu vurgulayarak, konteynerlerde hijyen sorunları, ısınma problemleri, temiz suya ulaşım sıkıntısı gibi sorunların devam ettiğini dile getirdi. Ayrıca, şehirdeki yıkımın toz oluşumuna sebep olduğunu ve bu durumun insanların sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi.

Başkan Aydın, depremin ardından birçok insanın işini kaybettiğine dikkat çekerek, şehirdeki alım gücünün düşük olduğunu belirtti. Bu nedenle, depremzedelerden ilaç katkı payı alınmasını doğru bulmadıklarını ifade etti. Aydın, en az bir yıl veya sağlıklı bir yaşam ortamı oluşana kadar ilaç katkı payının alınmaması gerektiğini vurgulayarak, SGK ve yetkililere seslenerek depremzedelere destek olunması çağrısında bulundu.

Netanyahu’nun ABD Parlamentosunda Alkışlanması Diyarbakır’da Protesto Edildi! Netanyahu’nun ABD Parlamentosunda Alkışlanması Diyarbakır’da Protesto Edildi!

Editör: Ömer Faruk