AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, uzun süredir gündemde olan başıboş köpek sorununa karşı hazırlanan yasa tasarısının detayları hakkında bilgi verdi. Yenişehirlioğlu, "Büyük ihtimalle Meclis yaz tatiline girmeden yasalaşır" dedi ve ekledi: "STK'lar ve üniversitelerle görüşeceğiz, muhalefetten destek isteyeceğiz, görüşmelere başladık. Çalışmaları yürütüp paydaşlardan aldığımız bilgileri raporlaştıracağım ve Cumhurbaşkanı'na sunacağım."

Erdoğan'a Sunulan Raporda Çarpıcı Detaylar

Uzun zamandır gündemde olan başıboş köpek sorununa çözüm arayışları kapsamında dört bakanlık, ortak bir kanun teklifi üzerinde çalışıyordu. Çalışmalarını tamamlayan heyet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a etki analizi raporunu üç başlık altında sundu.

Raporda, "toplum güvenliğinin tehdit altında olduğu" vurgulanarak, 707 milyon TL değerinde kuduz aşısı yapıldığı bilgisine yer verildi. Ayrıca, son 5 yılda köpek mamasına 84 milyar TL harcandığı belirtildi. Sokak hayvanları nedeniyle son beş yılda 3 bin 534 trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 55 kişi hayatını kaybetti.

Sokak Köpeği Çocuğa Saldırdı: O Anlar Kameralara Yansıdı Sokak Köpeği Çocuğa Saldırdı: O Anlar Kameralara Yansıdı

Yenişehirlioğlu, bu yasa tasarısının toplumsal güvenliği sağlamayı ve sokak hayvanlarının kontrol altına alınmasını hedeflediğini belirtti. Tasarının, geniş bir istişare süreci sonucunda, toplumun tüm kesimlerinin görüşleri alınarak hazırlanacağını vurguladı.

Editör: Masume Masume