Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Netanyahu'nun Konuşmasına Tepki! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Netanyahu'nun Konuşmasına Tepki!

"Konuşmama Başka Bir Şekilde Başlamak Mümkün Değil"

Bakan Koca, sadece bir bakan olarak değil, aynı zamanda bir çocuk hekimi, baba ve evlat olarak burada bulunduğunu belirterek, "Konuşmama başka bir şekilde başlamak, yaşanan trajik şartlar karşısında bana pek mümkün görünmedi." ifadelerini kullandı. Koca, 21. yüzyılın ilk çeyreğinin tamamlandığını ve şu an yeryüzünde bütün insani konuların tehdit altında olduğunu vurguladı.

Gazze'deki Duruma Dikkat Çekti

Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarına değinen Koca, "Gazze'de insanlığın onuru hepimizin gözleri önünde, üstünde tepine tepine yok edilmektedir. Bizim insanlığımız nerede? Biz nasıl insanlar olduk da çocuklar ölürken uyuyabiliyoruz?" şeklinde konuştu. Koca, gelişmiş olduğu iddia edilen ülkelerin insani değerlerde çok geri kaldığını belirterek, sözde ileri demokrasilerin toplumların sesine kulak tıkadığını söyledi.

"Bu Trajedi Son Bulmadıkça Yarın İçin Hiçbir İnsanın Onurunu Koruyabileceğinin Garantisi Yoktur"

Koca, hastane bombalamak için meşru bir neden olamayacağını vurguladı. Siviller, hastalar, doktorlar ve hastaneler bombaların hedefi olurken insanlığın susamayacağını belirten Koca, "Utanmalıyız, yüzüne bakmaya kıyamayacağımız masum çocukların yüzüne bakacak halimiz kalmadı. İnsanlığın şeref ve haysiyeti üzerine ölüm kusanlar utanmıyor." dedi.

Bakan Koca, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "İnsanlığın vicdanı darağacındadır. Bu trajedi son bulmadıkça yarın için hiçbir insanın onurunu koruyabileceğinin garantisi kalmamıştır. Küresel tiyatrolar iflas etmiştir. Neyi bekliyoruz? Bu salonun tamamı, hepimiz, tüm insanlık, sessiz kalarak suça ortak oluyoruz. İnsanlık, güçlü olana eğilmekten kurtulup onuru için ayağa kalkmalı."

Editör: Masume Masume