Yalova'da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Yalova Şubesi, Gazze'de yaşananlara tepki göstermek amacıyla bir protesto yürüyüşü düzenledi. Yalova Merkez Camiinden kent meydanına kadar yürüyen grup, işgalci İsrail rejimini kınadı ve ardından AGD Yalova Şube Başkanı Özkan Ak tarafından basın açıklaması yapıldı.

“İsrail’in Sözlü Tepkilerden Anlamadığı Gayet Açık”

Özkan Ak, Gazze'de sekiz aydan fazla bir süredir devam eden İsrail saldırılarının, en son Nuseyrat Mülteci Kampı'nda 200’den fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesine yol açtığını hatırlatarak, "İsrail rejimi yeni bir caniliğe imza atmıştır" dedi. Ak, yardım tırlarını kamuflaj olarak kullanan İsrail'in, ABD özel birliklerinin de desteğiyle saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti.

Özkan Ak, sözlerine şöyle devam etti:

"Yaptıkları tüm hilelere rağmen çok sayıda leş vermekten kurtulamayan işgal güçlerinin kesin mağlubiyetini göreceğimiz gün çok yakındır. İyice zıvanadan çıkan Siyonistler, insanlıktan uzak bir halde terör saldırılarını sürdürürken gerçekleşen bu son saldırı sözün bittiği yerdir. Siyonistler’in anlayacağı tek dilin silah olduğu net bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır."

“İslam Ülkelerinin Liderlerine Büyük Sorumluluk Düşmektedir”

Gazze halkının ve Filistin direnişine destek olmak için meydanları dolduran insanların, İsrail'e karşı güçlü bir yanıt verilmesini talep ettiğini vurgulayan Ak, İslam ülkelerinin liderlerinin daha cesur adımlar atması gerektiğini söyledi. Ak, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın sözlerini hatırlatarak, "Vakit, İsrail’e karşı güç gösterme vaktidir" ifadelerini kullandı ve şunları ekledi:

"İsrail rejiminin kınamalardan, sözlü tepkilerden anlamadığı ve bu tutumu umursamadığı gayet açıktır."

“Zillet Halinin En Büyük Müsebbibi İslam Ülkelerinin Aciz Liderleridir”

Özkan Ak, İsrail'in yalnızca silahtan anladığını vurgularken, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun sözlerini hatırlattı:

"Netanyahu'nun 'İslam ülkelerinin liderlerine söylüyorum, eğer iktidarlarınızı korumak istiyorsanız, yapabileceğiniz tek şey var. O da sesinizi kesmek' sözünü dün gibi hatırlıyoruz. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İslam ülkelerinin aciz liderleridir."

Ak, İslam ülkelerinin liderlerine hitap ederek şöyle konuştu:

"Ey İslam ülkelerinin liderleri; Allah’tan korkun. Koltuklarınızı düşündüğünüz kadar ahiretinizi de düşünün. Sizin yüzünüzden Gazze’de çocuklar şehit oluyor. Sizin acziyetiniz yüzünden Gazze yanıyor ve sizin etkisizliğiniz yüzünden Gazzeli kardeşlerimiz soykırıma uğruyor."

Yalovalı Bisikletçiler Muğla Yarışında Rüzgar Gibi Esti! Yalovalı Bisikletçiler Muğla Yarışında Rüzgar Gibi Esti!

Türkiye’ye Çağrı: “İsrail’i Tanımaktan Vazgeçin”

Ayrıca, Türkiye'deki yöneticilere de çağrıda bulunan Özkan Ak, İsrail'i kınamak yerine somut adımlar atılması gerektiğini belirtti:

"Buradan kendi ülkemizin yöneticilerine de seslenmek istiyoruz; Allah rızası için İsrail’i kınamayı bırakın ve artık fiilen harekete geçin. İsrail’i tanımaktan vazgeçin, Gazze’ye İslam Barış Gücü’nün gönderilmesi için gereken tüm adımları atın."

Editör: Masume Masume