Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), bu yıl 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınav, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumdan oluşacak. Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova'daki sınav planlaması hakkında bilgi verdi.

Yalova'da, TYT'ye 10 bin 336, AYT'ye 6 bin 916 ve YDT'ye bin 80 adayın katılacağını belirten Akmeşe, il genelindeki okullardan 3 bin 357 öğrencinin sınava gireceğini, diğer illerden ise 6 bin 979 öğrencinin Yalova'da sınava katılacağını ifade etti. Sınavlar, il genelindeki 30 sınav merkezinde gerçekleştirilecek.

TYT, 8 Haziran'da saat 10.15'te başlayacak ve 165 dakika sürecek. Sınavda Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri'nden toplam 120 soru yer alacak.

AYT ise 9 Haziran'da saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Bu oturumda adaylara Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan 160 soruluk bir kitapçık verilecek.

Son oturum olan YDT, 9 Haziran'da saat 15.45'te başlayacak. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak olan sınav 120 dakika sürecek.

Yalovalılara Kültür Bakanlığı’ndan aşure ikramı Yalovalılara Kültür Bakanlığı’ndan aşure ikramı

Öğrencilere sınav öncesi başarı dileklerinde bulunan Akmeşe, sağlık ve psikolojinin her şeyden önce geldiğini vurguladı. Sınavın geçici olduğunu hatırlatan Akmeşe, öğrencilere moral vererek sınav heyecanını paylaştı. Akmeşe ayrıca öğrencilere, velilere ve meslektaşlara desteklerinden dolayı teşekkür etti ve gönüllerindeki okulları kazanmaları temennisinde bulundu.

Editör: Masume Masume